Jdi na obsah Jdi na menu

Gokyo - Gokyo Ri - Dragnak (Tannang)

19. 10. 2007

Zaspali jsme. Oproti puvodnimu planu vsatavame kolem 6h, kdy jsme puvodne planovali, ze vyrazime. Oba se necitime uplne dobre, Petu boli hlava. I pres to se rozhodujeme Gokyo Ri dnes zdolat.

Pocasi je nadherne, primo vrcholove. Od lodze sestupujeme k hladine jezera, odkud zacina prudke stoupani s prevysenim asi 600m. Z pocatku je chladno, ale postupne se do steny zacina opirat slunce a teplota stoupa. Odhazujeme svrsky a postupujeme smerem k vrcholu, ktery dosahujeme po 2h.

Mame stesti, a tak vidime ty nejvyssi vrcholky Himalaji (Cho you 8201m, Gyachungkhang 7952m, Mt.Everest 8749m, Lhotse 8501m, Makalu, Ama Dablam) a dalsi 6-7 tisicove vrcholy. Udelali jsme par snimku a nekolik zaberu a mastime zpet do Gokyo.

Moc se nam nechce, ale vypravujeme se kolem 12.30h do vesnice Dragnak. Kracime smerem k druhemu jezeru, kde priblizne 10min za nim odbocujeme doleva a smerujeme pres ledovec Ngozunba k nasemu cili.

Je to velmi zajimavy zazitek. Z prvu to vypada, jako kdyz se prechazi hromady kameni, sterku a pisku. V druhe polovine jiz se nam zobrazuji opravdu ledova jezera s odpadavajicimi kusy ledu. Prechod ledovce trva asi hodinu, a to i diky skupine, ktera jde pred nami. Cesta zde neni prilis dobre znacena, jen malymi chorteny.

Po 2h konci nase cesta v Dragnaku. Provadime klasicky po-trekovy ocistny ritual a po veceri jdeme kolem 19h do hajan. Rano nas ceka nejdelsi 6-ti hodinovy vystup do sedla Cho La s prevysenim 700m a naslednym asi 3 hodinovym sestupem do vesnice Dzonglha (4500m)

A&P

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář