Jdi na obsah Jdi na menu

Den desaty ... Khartali - Bharabise

25. 10. 2008

Dnes opet svedsky tym zavahal na startu. I prestoze avizoval pul hodinovy predstih na startu, vyrazi nevime kdy po nas.
Zprvu je cesta siroka a mirna, ale po asi hodine, se meni v prudky 2,5 hod sestup do Bharabise. Nastesti jsou schody dobre vybudovane a tak to neni az tak namahave.
Behem sestupu je znat silna promena z budhistickeho obyvatelstva na hinduisticke. Cim jsme blize k Bharabise, tim je na lidech vice znat, ze toto male mesto lezi na hlavni ceste do Tibetu.
Pred polednem dorazime do Bharabise. Od puvodniho planu zde zustat upoustime a nasedame na autobus do Kathmandu.
Bharabise je velmi rusne male mesto, lezici na hlavni silnici a tudiz je zde cily obchodni ruch, ale zaroven neporadek respektive bordel, hluk, spousta nakladaku, autobusu a obchodu s ruznym zbozim.
Tentokrat neni jizda autobusem az tak damaticka. Hlavni silnice do KTM je asfaltova, vcelku siroka a tudiz mirne napeti vyvola akorat sesuv steny pres silnici, predjizdeni nakladaku v zatackach, mijeni protijedoucich a koza, uzirajici nase batohy.
Po 4 hodinach v turbodmichadle vystupujeme kousek od hlavni tridy vedouci stredem KTM, podel posty, nemocnice a KTM Mall.
Zbytek dne venujeme cachrovani s ruznymi hotely az v domneni , ze jsme vybrali ten pravy - levny, se ubytovavame v pokoji s brouky, svaby, neviticim svetlem, bez teple sprchy a ponekud divnou malbou. Ale usetrili jsme ... :-) Bez sebemensiho zavahani vime, ze zitra zde jiz spat nebudeme.
Vecer opet navstevujeme nasi oblibenou tibetsko-nepalskou restauraci "Small Star". Vrchni, 16 lety chlapec jmenem Sushil, nas vrele vita otazkou "kde jsme byli tak dlouho?". Po veceri, jedne "tumpe" (tibetske pivo) a dalsich 4 chodech za pouhych 72,50 Kc, odchazime smer loze. Po dnesnim putovani odmitame nekolik nabidek na kvalitni hasis, marihuanu a pravy nepalsky sex (ten si udelame sami).
P.S. Svedsky reprezentacni tym jsme definitivne porazili, proste jsme je vyklepli jen to hvizdlo. Az dorazime domu, kupujeme mrkvovou a okurkovou plantaz, na to Peta slape s vetrem o zavod.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek







Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář