Jdi na obsah Jdi na menu

Den devaty ... Dolangsa - Khartali

24. 10. 2008

Rano cekame slabou pulhodinku, zda se na start dostavi svedsky ci jiny reprezentacni tym. Svedi nikde a s nami vyrazi na 6 ti hod sestup pouze 1 osamoceny Nepalsky bezec. Jiz na 5-ti metrech ziskava 1/2hod naskok. Sestup do Khartali je stridave po prudsich schodech a po mirne sikme ceste, ktera se vine malymi vesnickami, ryzovymi poli a obcas lesiikem. Mimo seznameni s par Nepalci a pruchodu pod nadhernym vodopadem, probiha cesta bez zvlastnich udalosti.

1/2hod pred Khartali se objevuje u zdejsiho bistra {s ventilaci} zena v cervenem, s malymi brylemi. Po par minutach konverzace se dozvidame, ze je to pokojska, toaletarka, domovnice a zastupkyne manazera lodze v Khartali. Ihned nas naviguje a doprovazi do lodze, kde dnes zustaneme. Slunce nas pekne vysmazilo.

Lodze patri do skupiny Eco Himal, takze opet luxusni, s horkou sprchou, s dobre vybavenymi pokoji a kuchyni. Po provedeni naseho zakladniho servisu, dorazi konecne i svedsky reprezentacni tym, plne vycerpan, bez znamek energie.

Pani zastupkyne manzera je sice aktivni, neustale nas necim zasobuje, ale bohuzel jeji anglictina neni az tak aktivni, a ikdyz nam zarputile tvrdila, ze pochopila, co si objednavame k vereci {kopu varenych brambor, prinasi nam kazdemu po dvou bramburkach a smazenem vajicku. Po dotazu, jestli je to vse, kouka {ze jsme nejspise nenazrani} a privolava na pomoc Sherpu svedkeho tymu, ktery ji tlumoci nase obavy z hlady probdele noci. Zastupkyne propada panice a pripravuje o cast vecere svedsky tym...

Jeste, kdyz uz lezime ve spacacich, se nam chodi omlouvat. Samozrejme vse bereme s humorem a v zadnem pripade to nebyl problem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek




Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář