Jdi na obsah Jdi na menu

Den sesty ... Ghangba - Bigu Gompa

21. 10. 2008

Dnesek nas ceka respektive jsme vzlezli vice jak 800 vyskovych metru na par kilometrech. Meli jsme pocit, ze jdeme snad 100x Eifelovku po schodech. Vzdy kdyz jsme vylezli jeden strmy svah a mysleli si, ze prijde neco lehciho, nasledoval dalsi. A takto se to opakovalo celych 5 hodin.
Cesta zacinala mezi ryzovymi poli a cim jsme byli vyse, menila se v pole bramborova. Do Bigu Gompa dorazime splaveni kolem 14 hodiny. Mistni, nejspise jedina, lodze se nachazi kousek od klastera a dnesni den zde probiha setkani mistnich domorodcu. Vetsina z nich, silne posilnena Changem (tibetsko-nepalske pivo) nas jiz z dalky vita jak delegaci predsedy vlady.
Jsme prizvani k mistni oslave a neodmitame si s nimi prituknout. Cele setkani spociva v tom, ze deti si hraji na palouku, cast muzu a zen horlive, s usmevem diskutuje u Changu a zbyvajici mala cast masti karty. Vecer se vsichni rozchazi a nastupuje mistni zensky pevecky a tanecni soubor. Pod dohledem zkuseneho mistra nacvicuji tanecni a pevecke kreace. Nejdrive jsme si mysleli, ze to patri nam, ale kdyz jsme ulehli a oni neprestavali, vyvedli nas z omylu.
Lodz je luxusni. Je postavena rakouskou spol. ECO HIMAL. Horka sprcha, solidni wc (ktere se akorat nemcum nelibi) Pokoje pohodlne vybavene, mistni je velice pozorny. Rozhodujeme se zustat zde jeden den navic.
P.S. Z nasi lekce nepalstiny prinasime dalsi slovicko "Umca" - dobre, ok.

Obrazek

Obrazek



Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář